Zwerfvuil opruimen

In Tilburg wordt de laatste weken veel gesproken over afval. Lees bijvoorbeeld dit artikel.

Op zaterdag 21 september 2019 is het World Cleanup Day: het grootste burgerinitiatief ter wereld dat zich inzet tegen zwerfafval. In ruim 160 landen trekken miljoenen vrijwilligers door de straten, de parken, de bossen en langs de kusten om samen zwerfvuil op te ruimen.

Meer informatie over World Cleanup Day op de website van ‘supporter van schoon‘.

Bron: https://www.supportervanschoon.nl/over-zwerfafval/

De gemeente Tilburg doet structureel een oproep aan inwoners om bij te dragen aan een schone buurt. Zij schrijft op haar website:

de gemeente veegt de straten, maar op de meeste plaatsen niet vaker dan een paar keer per jaar. Steeds meer mensen ruimen op in hun eigen omgeving. Als iedere inwoner één keer per week 10 minuten besteed aan het opruimen van de straat is het het hele jaar door netjes. De gemeente verstrekt hiervoor gratis zwerfafvalgrijpers en speciale gele afvalzakken. Interesse? Stuur een mail met uw naam, adresgegevens en telefoonnummer naar info@groenxtra.nl of bel 013 464 17 00‘.

Wil jij op 21 september samen met je straat, buurt, familie of vrienden je handen uit de mouwen steken en zorgen voor een schone en opgeruimde buurt?

Neem contact op met de gemeente via schonestad@tilburg.nl of bel 013 542 90 77.

Of stuur een mail naar info@groenxtra.nl om zwerfvuilgrijpers te lenen inclusief afvalzakken.

Wil je je actie aanmelden of gratis opruimmaterialen via ‘supporter van schoon’, kijk dan hier.

Tags :