Zeer geslaagde Ronde van den Besterd 2019

Na maanden voorbereiding was het zondag 16 juni zover. Het startschot van de Ronde van den Besterd 2019 klonk om 9:50 uur. Dit jaar voor het eerst voor de allerkleinste van de Paparun. Daarna voor de lopers die meededen aan de Besterd Mijl. Deze werd in samenwerking met Runshop Greg van Hest georganiseerd. Iedereen die loopschoenen in de kast had liggen kon meedoen. Je kon dit jaar kiezen tussen 1,2,3 mijl of de halve 10 miles.

Een mooie opwarmer voor de 50+ & dames coureurs die om half 12 van start gingen. Deze werden opgevolgd door de 50- categorie, die onder toeziend oog van de vele toeschouwers over de weg vlogen. Inmiddels was het plein volgelopen met ouders en kinderen voor de dikkebandenraces. In afwachting van hun start konden ze zich prima vermaken op het besterdplein met alle springkussen en blokken. Ouders gingen lekker genieten van het zonnetje op het terras.

De start van de eerste dikkebandenrace was om half 3. Geweldig om te zien hoe zij onder luid gejuich over het parcours raasden. Om 3 uur volgende deze 7-12 jarigen. De afsluiter was de retro-koers waarin de wielerrenners weer even terug in de tijd gingen. Kortom het was een fantastische sfeervolle wielerdag met extra sfeer in de lovensestraat met dank aan alle bezoekers, bewoners, vrijwilligers en natuurlijk de sponsoren. Op naar volgend jaar!

De Ronde van den Besterd is mede mogelijk gemaakt door Verrijk je Wijk budget.