Wijkschouw in corona-tijd

Verbindend, toekomstgericht en innovatief. Typerende woorden voor wijkschouw Theresia 2020. Trots kijkt de wijkraad terug op een geslaagde dialoog tussen wijkpartners, wijkbewoners, wijkraadsleden en vertegenwoordigers van de gemeente, waaronder wijkwethouder Esmah Lallah en burgemeester Theo Weterings.

Gastheren Abdelkader Barkane en Khalid Elkouazi zorgden voor een warm welkom in de prachtige El-Feth moskee in de Stedekestraat. Het einde van de bouw is in zicht. In de toekomst wil het moskeebestuur een maatschappelijk relevante positie in de wijk vervullen. Een prachtige ambitie, maar first things first, want prioriteit op dit moment is het vinden van financiering voor de afronding. Gezien de resultaten die reeds zijn geboekt, komt het met die laatste loodjes ongetwijfeld goed. De wederzijdse bereidheid tot samenwerken is benadrukt en wordt vervolgd!

Carina Kruijsse, bestuurder van SMO Traverse, zorgde voor een hartelijk ontvangst bij Traverse aan de Gasthuisring. Al zo’n 15 jaar werken medewerkers van Traverse, bewoners uit postcodegebied 5041, politie, gemeente, wijkraad Theresia en andere instellingen samen om overlast in de buurt te beperken: Platform5041. De cliënten van de locaties aan de Gasthuisring en het Wilhelminapark maken deel uit van de wijk. Als goede buren is het belangrijk om elkaar te kennen, begrijpen en dromen te delen. Het was een inspirerend en mooi moment, waarbij de focus niet lag op veiligheid en beheersing, maar juist op de toekomst en verbinding met elkaar. De ambitie is uitgesproken om Platform5041 te laten uitgroeien tot paradepaardje van sociale innovatie en daar meer partners bij te betrekken.

Wil je meer weten over de wijkschouw? Laat het weten via info@wijktheresia.nl.