Tentoonstelling ‘Zeven’ bij Metropolitan

Hoogmoed, Hebzucht, Lust, Jaloezie, Vraatzucht, Woede & Luiheid

De ‘Zeven’. U kent ze wel, nietwaar?. Toch? De 7 hoofdzonden. U heeft ze waarschijnlijk ook wel eens bedreven, met veel plezier of zonder, misschien niet allemaal tegelijk, maar dan toch. U heeft er vast wel eens last van of misschien wel helemaal niet, maar ze blijven ons boeien!

7 leefregels, 7 onderwerpen die onze grenzen opzoeken en ons pogen te beleren. Theologisch getint zelfs, maar tegelijkertijd leveren ze intrigerende collages en beelden op: ‘Visit!’, ‘Refresh!’, ‘Sick!’, ‘Shelter!’, ‘The Naked’, ‘The Death‘ en ‘Feed!’. De Zeven ‘Werken van Barmhartigheid’ waarvan u het tegendeel getoond wordt. Waarbij een beroep gedaan wordt op u, beste kijker. De ‘7’ zijn immer nog actueel en leggen bloot wat ‘gepast’ is en wat niet in onze samenleving. En dat is heel wat, zoals u weet. Het zijn meer dan beelden, ze vormen een subtiele kritiek op onze huidige maatschappij. En daar zijn we wel aan toe, nietwaar? Toch?

Ro-Nalt Schrauwen (1961) is beeldhouwer, collage maker en cultureel ondernemer in Tilburg. Hij is opgeleid tot edelsmid en theoloog en sinds 2005 actief als beeldend kunstenaar, is initiatiefnemer van ‘Pakje Kunst’ en ‘Zondaars!’ en mede-initiatiefnemer van ‘Kunstenaars in de Kast!’ en ‘PlakPlaatsTilburg’. Zijn sculpturen zijn gedeformeerd figuratief, waarbij de vloeiende lijn het uitgangspunt is, zijn collages zijn surrealistisch en abstract. De combinatie van deze twee heeft geleid tot het ontstaan van zijn transparante theologisch geduide 3D-collages.

 

‘Zeven’, tentoonstelling Ro-Nalt Schrauwen

 

21 mei t/m 11 juli 2021, dagelijks, dag en nacht, toegang vrij

 

‘Metropolitan Museum | Tilburg’

Stedekestraat 15, 5041DM Tilburg

website: www.metropolitanmuseum.nl