Hoe schrijf je zelf je bericht en bereik je de bewoners uit je wijk?

(Via deze link open je een PDF met een stap-voor-stap instructie)

Klik op ‘Je bericht’ of ‘Schrijf een artikel’

Je komt nu in het berichten-invoer gedeelte van de website:
Voer bij ‘Hier titel invoeren’ de kop/titel in (Géén hoofdletters en niet langer dan 60 tekens inclusief spaties, anders krijg je lelijke tekstverhoudingen op de homepage)

In het veld hieronder je tekst invoeren.  Vermijd teveel opmaak hierbij. Beperk je tot bijvoorbeeld een vetgedrukte intro
Gebruik  na wat langere stukken tekst een tussenkopje, dat leest prettiger en nieuwe alinea’s met een kopje beginnen dat de inhoud samenvat werkt het beste om bij zoekacties gevonden te worden. De lengte van je tekst is in principe onbeperkt, maar houd er rekening mee dat je iets voor het internet schrijft. Na 1 alinea haken veel lezers al af.

Foto’s en illustraties
Foto’s en andere plaatjes geef je in via het mediakanaal via de button boven deze pagina. Volg de instructies het systeem wijst je de wegDe foto komt dan automatisch boven het artikel te staan. Zorg ervoor dat de foto niet meer dan 2 MB (in jpg of PNG format) is, anders weigert het systeem hem.

Berichttype
Rechts staat een kolom waarin je het ‘Berichttype‘ aan kunt vinken. Automatisch staat het systeem al standaard voor een eenvoudig artikel met foto.
Voor andere soorten van berichten volg je gewoon de stappen. Het systeem stelt je dan de vragen. Helaas is dat alleen in Engels, daar ontkom je niet aan. Wij volstaan hier met de meest voorkomende toe te lichten: standaard, galerij, link en video.

  • Bij galerij kun je een reeks foto’s uploaden: Er opent zich een veld waarop een blauwe button ‘add image’ je verder navigeert. Volg de opdrachten die je krijgt en upload je foto’s.
    Op het tekstveld hieronder kun je desgewenst tekst invullen op dezelfde wijze als bij een ‘standaard’ tekst.
  • Als je alleen een link met toelichting wilt plaatsen, vink dan ‘link’ aan en vul een kop/heading als trekker in. Licht het eventueel in het tekstveld daaronder toe. Het systeem geeft bij preview de kop/heading als je link weer.
  • Bij video kun je heel handig een video plaatsen. Als je hier aanvinkt komt er bovenin weer een veld waarop je stap voor stap een video kunt inbrengen.
    Tip: zorg dat je video sowieso eerst op Youtube staat en gebruik deze URL in het inbrengveld. Het systeem zorgt ervoor dat de video op de juiste wijze ingebouwd wordt met preview. (Let op! Bij voorkeur géén videofile uploaden; het systeem accepteert geen bestanden groter dan 2 Mb en de meeste videofilms gaan daar ruim overheen.)

Categorieën
Onder de ‘Berichttype‘-kolom bevindt zich het invulveld voor ‘Categorieën‘. Hier wordt de onderverdeling per parochie/wijk ingegeven. Je kunt je bericht dus richten op een gedeelte van de het verspreidingsgebied van de wijkkrant. Is het voor iedereen, dan vink je dus alle hokjes aan…
(Handig voor de lezers, want zo kunnen b.v. Goirke-bewoners alleen de berichten voor Goirke filteren; Hasselt, Theresia, enz. voor de andere categorieën.)

Tags
Bij het onderste invulveld ‘Tags‘ kun je keywords (=zoekwoorden) ingeven, die de kern van je bericht representeren. Handig wanneer mensen via Google informatie zoeken over het onderwerp dat jouw bericht behandelt. Het komt dan eerder in de zoekresultaten van Google naar boven…

Als je alles ingevuld hebt lees het dan nog een keer na, zodat er geen fouten in staan. Staat slordig!
Via de blauwe button in de rechterkolom kun je je bericht ‘inzenden voor beoordeling‘.
(De redactie checkt regelmatig de website-post. Dus verschijning van je bericht op de site duurt nooit lang.)

N.B.:
De redactie van Wijkraad Theresia behoudt zich het recht voor artikelen, berichten, aankondigingen en zoekers te weigeren zonder opgaaf van redenen.

Voor de agenda  en zoek en vind geldt in grote lijnen dat je dezelfde stappen kunt nemen. Het systeem wijst je de weg.