Straatfeest Nijverstraat

Vijf buurvrouwen van wie sommigen elkaar nog nooit hadden gezien, hebben de koppen bij elkaar gestoken om na 18 jaar weer eens een straatfeest te organiseren. Ik was er helemaal blij mee, want ik woon hier nog geen jaar en hoopte wat mensen te leren kennen. Dat is gelukt. 

Marcel en Ria, die al 51 jaar in de straat wonen. Caroline met haar gebroken arm en Maurice, die nog langer aan het verbouwen zijn dan ik. Alle kinderen mogen schilderen bij kunstenares Ingrid, halverwege de straat. 

Buren komen in de ochtenduren tijdens de opbouw spontaan met nóg een tent aanzetten en ook voor de barbecue rond vieren is snel iemand gevonden (dank Laurens) die hem wil aansteken. Helaas doet op dat moment ook de regen van zich spreken en het giet behoorlijk. De kinderen keren compleet verregend terug van het spelen op straat. Gelukkig lijkt het hun niet echt te deren. Ze amuseren zich toch wel. Met de suikerspinautomaat en de goodybags van Marjolein.

In de avonduurtjes zorgen de verschillende dj’s voor een mooi muzikaal feestje, waarbij door menigeen toch flink werd meegezongen. Maar het klonk best goed hoor, Karin. Ook de dans van Peter zal ik nog wel een poosje op het netvlies hebben staan. 

We hebben genoten van de barbecue, dank voor de bijdrage van Verrijk je Wijk, waardoor we geen geld hoefden te vragen aan de ongeveer 75 (!) gasten die zijn gekomen. Dank aan ’t Wolfke voor de frietjes, de lokale visboer voor de lekkere visjes op de barbecue en dank aan alle buurtbewoners die heerlijke hapjes hebben gemaakt en voor het warme welkom dat ik als nieuweling in deze prachtige en gezellige straat in ieder geval in de pocket heb. Beter een goede buur dan een verre vriend. En in de Nijverstraat zijn er daar zat van. 

En als iemand nog een paar plastic opscheplepels vindt, die mogen naar 131. Als iemand nog een wijnglas zoekt, dat kan op 158 staan 😉

Tekst: Marielle Bijlmakers