Spoorzone

spoorzone013

De Spoorzone (75 hectare), grenzend aan de wijk Theresia, ligt rondom het Centraal Station. Er wordt gewoond, gewerkt en er worden veel activiteiten georganiseerd. Het gebied, waar de NS werkplaatsen gevestigd waren, was jarenlang gesloten voor de buitenwereld. Sinds 2011 is de grond overgedragen aan de gemeente en is het volop in ontwikkeling. Deze ontwikkeling heeft een grote impact  op de wijk Theresia. Als wijkraad houden wij u en onszelf op de hoogte van de ontwikkelingen en praten we ook graag mee. Lees daar meer over in dit bericht.

In de wijk is een participatiegroep actief die bekend is onder de naam Belangengroep Spoorzone Theresia (BST). Deze participatiegroep is opgericht in het laatste kwartaal van 2002 op het moment dat de gemeente Tilburg de “visie spoorzone” van rijksbouwmeester Jo Coenen presenteerde. De groep bestaat uit ongeveer 20 personen, te weten een dagelijks bestuur en een klankbordgroep. Enkele leden van Wijkraad Theresia zitten als gesprekspartner aan tafel met de BST.

Meer informatie over de Spoorzone vindt u op de websites:

Spoorzonetheresia.nl

Spoorzone013

filmpje over de ontwikkeling

Deze video laat de Tilburgse Spoorzone (spz013) in vogelvlucht zien. De vogelvlucht geeft een ander kijk op de karakteristieke oude gebouwen, maar ook op de nieuwe ontwikkelingen die op stapel staan. De video geeft een impressie van wat je in de toekomst ziet als je op het Burgemeester Stekelenburgplein (nieuwe stationsplein) staat. Het laat ontwikkelingen als de LocHal, Tilburg Trade Center, Polygonale loods, Clarissenhof de Houtloods zien. Maar ook de bouw van de doorgangen van het station en de Willem II-passage.

Bekijk HIER de visie van FietsForum Tilburg en het conceptplan T-green van Buro Ruimtelijke Ordening en Milieu (BROM).

Vernieuwing Centraal Station Tilburg + Willem II passage

Sinds 2013 is er verbouwd aan het station.
11 juli 2016 is de nieuwe stationshal geopend.
Vanaf de zomer 2016 is het Burgemeester Stekelenburgplein klaar en is de fiets- en voetgangerstunnel (Willem II passage) open.

Heeft u de behoefte om iets met ons te delen omtrent de Spoorzone? Neem gerust contact met ons op!

Overlast van de Spoorzone?
De Spoorzone is een levendig gebied waar steeds meer activiteiten en evenementen plaatsvinden.
Ervaart u overlast? Meld dit bij de gemeente:
Ervaart u geluidsoverlast van de horeca of bij grote evenementen? 013 2060500
Voor overige klachten kunt u een melding maken via deze website, de BuitenBeter app of via telefoonnummer 14013.

Tags :