Onthulling beeld de Lindehoeve

In de Oude Langstraat wordt volop gewerkt aan de herbouw en restauratie van de Lindehoeve. Meer informatie over de Lindehoeve vindt u hier.

In de Wijkkrant Oud-Noord, editie september, kunt u lezen dat er op 26 september een beeld wordt onthuld. Hieronder leest u het bericht uit de betreffende Wijkkrant.

Op donderdag 26 september 2019 omstreeks 18.00 uur zal Burgemeester Theo Weterings aanwezig zijn op de Lindehoeve aan de Oude Langstraat 66 om een beeld te onthullen dat de herbouw en restauratie van de boerderij markeert.

De Lindehoeve is een van de weinig overgebleven stadsboerderijen in Tilburg en is gebouwd in 1907 onder architectuur van Jos Donders. Een groep enthousiaste eigenaren restaureert het monumentale complex en realiseert op het terrein tien woningen waarvan er negen levensloopbestendig zijn. De Lindehoeve is een uitstekend voorbeeld hoe mensen zelf het heft in handen kunnen nemen om wonen voor nu en later vorm te geven. Joke Muijsers, een van de toekomstige bewoners, heeft een bronzen beeld gemaakt dat de burgemeester zal onthullen en dat symbool staat voor de nieuwe woonfunctie van de boerderij. Er zullen verschillende sprekers zijn, waaronder burgemeester Weterings, architect Magdaleen Kroese en beeldhouwer Joke Muijsers. Gastheer is de voorzitter van CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) vereniging de Lindehoeve, Jacques van der Borght.

Tags :