Muurschildering Lange Nieuwstraat 222

Uw mening telt!

De gemeente voerde in 2019 en 2020 experimenten uit in de openbare ruimte, gericht op een fijnere leefomgeving voor Tilburgers. Eén van deze experimenten is het aanbrengen van muurschilderingen op muren die wel wat spanning en kleur konden gebruiken. Tien muurschilderingen verschenen op verschillende plekken in de stad. Inwoners én bezoekers reageerden erg positief op de muurschilderingen. Daarom besloot de gemeenteraad om dit project de komende vier jaar voort te zetten.

 

De gemeente ontvangt suggesties voor locaties waar een muurschildering geplaatst zou kunnen worden. Een van deze suggesties betreft de Lange Nieuwstraat 222.

Overleg met de woningeigenaar

Om de mogelijkheden te bespreken, is er contact gelegd met de woningeigenaar. De eigenaar gaat akkoord met het plaatsen van een muurschildering. Maar we willen ook omwonenden betrekken.

Uw mening telt!

Uit gesprekken met direct omwonenden blijkt dat iedereen die op de muur uitkijkt enthousiast is over een muurschildering. Voor de uitvoering van de muurschildering heeft de gemeente de ervaren kunstenaar Jan is de Man op het oog. Op zijn website: www.janisdeman.com ziet u een aantal van zijn gerealiseerde muurschilderingen. Op de achterkant van deze brief vindt u het schetsontwerp voor de muur aan de Lange Nieuwstraat 222.

 

Boek doorgeven

Omdat wij het belangrijk vinden dat de buurt betrokken wordt bij de muurschildering, vragen wij u om uw favoriete boek door te geven. Wilt u dat uw favoriete boek ook in de boekenkast komt te staan? Lever het boek dan in bij woningeigenaar Roxanne van de Zanden op de Lange Nieuwstraat 222. Zij kijkt ernaar uit om uw favoriete boek te ontvangen en te integreren in de muurschildering.

 

Meer informatie
Hebt u nog vragen over deze brief, dan kunt u contact opnemen met projectleider Christina Rademacher van de gemeente. Zij is tijdens kantooruren bereikbaar via het telefoonnummer 06-15390679 en per mail christina.rademacher@tilburg.nl