Minibieb Energieplein

september 2022: minibieb een groot succes
De minibieb op het Energieplein is een groot succes…veel mensen komen er even kijken en nemen een boek mee. Er ontstaan ook leuke gesprekken.
Vooral de kinderboeken, kookboeken en thrillers zijn zéér geliefd. Een boekenkast kun je ook zien als een soort ruilkast…als je een boek meeneemt zou het fijn zijn als je af en toe ook een boek terug in de kast zet. Iemand anders is daar weer blij mee. Mocht je meer boeken kwijt willen dan kun je ze in een tasje bij de kast zetten…en komen ze ook in de kast terecht.
Wat voor boeken worden gezocht voor in de kast:
*Heel graag kinderboeken
*Niet beschadigd
*Geen afgeschreven bibliotheekboeken
*Niet te groot, omdat dat niet in de kast past

juni 2022: de bieb slachtoffer van vandalen
Helaas. Na de  opening aan het eind van de middag bleek het fraaie kunstwerkje te attractief voor vandalen. Het glas was inmiddels stuk. Met een berichtje hebben we onze teleurstelling -ook namens de mensen die hier zo actief aan meewerkten- verwoord.
De reparatie vindt spoedig plaats.

juni 2022: de opening
Een geslaagde actie met een mooie opkomst deze opening van de minibieb op het Energieplein in Wijk Theresia
(Wijk) wethouder Marcelle Hendrickx  had er zin in; het was voor haar een mooie gelegenheid zich tevens als wijkwethouder te presenteren, waarvan ze uiteraard graag gebruik maakte.
Ze was goed geïnformeerd en alles en iedereen die aan de totstandkoming van dit burgerinitiatief zijn of haar medewerking verleend heeft, kwam aan bod.
Bekijk hier het filmpje. Dit was de flyer voor de opening.

januari 2022: de making-off
De Biebkast voor op het Energieplein vordert gestaag…
Op bijgaande foto wordt er hard aan gewerkt aan een ontwerp. Het is de bedoeling de kast zo degelijk te maken dat hij volledig weer-, wind- en hufterproof is.
Dankzij een van de Wijkagenda-initiatieven gaat deze mooie plek binnenkort hiermee verrijkt worden.