Geslaagd project ‘Maak ’t mee in de wijk Theresia’, m.m.v. Verrijk je Wijk budget

Voor het ‘Project Maak ’t Mee in de wijk Theresia‘ werd een aanvraag gedaan voor het Verrijk je Wijk budget.

Een project waarbij kinderen uit wijk Theresia (basisschool de Stappen) en ouderen van woonzorg de Bijsterstede (Theresia)  de mogelijkheid krijgen om in de wijk kennis te maken met de kunsten en samen aan een project te werken. Samen doen, samen tonen, samen kijken.

Hieronder blikt Marjo Dirks terug op het project (november 2021):

“Het project is zeer goed verlopen. De workshop voor de kinderen verliepen naar tevredenheid. De kinderen en kunstenaars hebben een ontspannen, prettige en inhoudelijke goede workshop gemaakt samen. De ontmoeting tussen ouderen en kinderen in de woonzorgcentrum de Bijsterstede was heel bijzonder. Op een rustige ontspannen manier werkten zij eerst los van elkaar aan een gelijkwaardige activiteit waarna verderop in de middag, kleine fijne ontmoetingen ontstonden.

De expositie van de workshopresultaten tijdens kunstwandeling Theresia waren een mooie aanvulling op de kunst in de ramen van professionals en amateurs uit de buurt. De directeur van de Stappen kwam er speciaal voor uit de Reeshof. Veel deelnemende kinderen bezochten met hun ouders de kunstwandeling.

In de maanden vooraf aan de workshops was ik tijdelijk verbonden aan BS. de Stappen waardoor veel ouders en kinderen zich graag bij het initiatief aansloten. Het was voor hen herkenbaar en betrouwbaar bovendien ben ik een buurtbewoner.

Er waren totaal 54 deelnemers bij de workshops en ongeveer 750 bezoekers.”

Bekijk hieronder enkele foto’s van de workshops en presentaties.

Ook budget aanvragen voor een activiteit in jouw straat/buurt? Kijk hier voor meer informatie.