Kinderboerderij Maria Goretti

Sinds de corona periode is de kinderboerderij gesloten.
De kinderboerderij opent pas weer na realisatie van de nieuwbouw: de opening is op 9 april 2022 van 10-17uur

Volg het project, de voorbereidingen en t.z.t. ook nieuwe ontwerp, op deze website.
De informatie per post ontvangen kan ook. Neem contact op met Cindy van Hoof van de Gemeente Tilburg. cindy.van.hoof@tilburg.nl

—————————————————————————————————————————————————————–

Midden in Tilburg, in de wijk Theresia, ligt buurtpark en kinderboerderij Maria Goretti. Een stukje natuur in het hart van de stad.

Meer dan 25 jaar zijn kinderen en ouders naar deze voormalige kloostertuin gekomen om naar de dieren te kijken, met ze te spelen en ze te aaien.
Maar ook om te voetballen, in de speeltoestellen te klimmen, rond te rijden op stoere skelters, te picknicken, een praatje te maken met andere Tilburgers en nog véél meer…

In 2018 las u in dit artikel dat de gemeente het beheer van Maria Goretti naar zich toe heeft getrokken.

In 2019 kwam in dit filmpje duidelijk naar voren dat het bestuur en de vrijwilligers niet blij zijn met de toekomstplannen.

In oktober 2020 wordt in deze brief van Wethouder Marcelle Hendrickx aan de Gemeenteraad de toekomst van de kinderboerderij duidelijk.
Het komt erop neer dat Stichting Buurtpark haar inmenging in de kinderboerderij beeindigt per 1 januari 2021 en de kinderboerderij overdraagt aan de gemeente. De kinderboerderij wordt vervolgens klaargemaakt voor realisatie van de nieuwbouw. Eind 2021/begin 2022 zal de kinderboerderij met nieuwe beheerders worden heropend.
Met de nieuwbouw Maria Goretti wordt een moderne en toekomstbestendige kinderboerderij gerealiseerd met een sterke verbinding met de wijken en buurten rondom de kinderboerderij heen. Ook wordt een fysieke verbinding gecreeerd tussen de binnenstad en het museumkwartier.

Hier een flyer met meer informatie