Kinderboerderij Maria Goretti

Sinds 7 mei 2022 is de kinderboerderij, na een periode van renoveren, weer geopend.
Op 10 mei heeft wethouder Marcelle Hendrickx de kinderboerderij officieel geopend.

Meer informatie over de kinderboerderij?
* facebookpagina van de kinderboerderij
* Beheerder Linda Noij. 06 53961617. linda.noij@diamant-groep.nl


—————————————————————————————————————————————————————-

Midden in Tilburg, in de wijk Theresia, ligt buurtpark en kinderboerderij Maria Goretti. Een stukje natuur in het hart van de stad.

Meer dan 25 jaar zijn kinderen en ouders naar deze voormalige kloostertuin gekomen om naar de dieren te kijken, met ze te spelen en ze te aaien.
Maar ook om te voetballen, in de speeltoestellen te klimmen, rond te rijden op stoere skelters, te picknicken, een praatje te maken met andere Tilburgers en nog véél meer…

In 2018 las u in dit artikel dat de gemeente het beheer van Maria Goretti naar zich toe heeft getrokken.

In 2019 kwam in dit filmpje duidelijk naar voren dat het bestuur en de vrijwilligers niet blij zijn met de toekomstplannen.

In oktober 2020 wordt in deze brief van Wethouder Marcelle Hendrickx aan de Gemeenteraad de toekomst van de kinderboerderij duidelijk.
Het komt erop neer dat Stichting Buurtpark haar inmenging in de kinderboerderij beeindigt per 1 januari 2021 en de kinderboerderij overdraagt aan de gemeente. De kinderboerderij wordt vervolgens klaargemaakt voor realisatie van de nieuwbouw. Eind 2021/begin 2022 zal de kinderboerderij met nieuwe beheerders worden heropend.
Met de nieuwbouw Maria Goretti wordt een moderne en toekomstbestendige kinderboerderij gerealiseerd met een sterke verbinding met de wijken en buurten rondom de kinderboerderij heen. Ook wordt een fysieke verbinding gecreeerd tussen de binnenstad en het museumkwartier.

Hier een flyer met meer informatie