Aan de slag met je initiatieven en ideeen

Enthousiaste buurtbewoners die initiatieven of ideeen hebben.
Op verschillende manieren worden zij ondersteund (en soms ook financieel ondersteund) om hun initiatieven uit te voeren.
We hebben er enkele op een rijtje gezet:

Talent presenteren?
Of je nu zingt, danst, toneel speelt, muziek maakt of aan de slag bent met fotografie, graffiti of beeldende kunst: de Buurt Bühne is de ideale plek om jouw werk te presenteren. Ook biedt de Buurt Bühne een mooie gelegenheid om je vereniging of groep onder de aandacht te brengen, nieuwe activiteiten te promoten en uit te proberen of een nieuwe voorstelling in de smaak valt.
Talent verdient een podium: de Buurt Bühne. Tijdens de Buurt Bühne kunnen amateurkunstenaars, buurtbewoners, kunststudenten en kunstprofessionals (o.a. bands, koren, muziekgezelschappen, beeldend kunstenaars, dans-, musical- en toneelgroepen) optreden of exposeren in één van de Tilburgse wijkcentra, in de eigen buurt of juist in een andere wijk. 
Kijk op de website van Art Fact voor meer informatie.

Iets bereiken in de wijk? Maak je punt!
Heb jij een plan of idee of zie je bijvoorbeeld iets in jouw wijk waarvan je een punt wilt maken? Ga dan in gesprek met de gemeenteraad. Dat kan op een makkelijke manier.
Ga naar https://maakjepunt.nl/ voor meer info en de spelregels en laat horen wat jouw Punt is. Geef aan wat je wilt bereiken, waarom je dat wilt en wat daar volgens jou voor nodig is. Je hoeft geen uitgebreid rapport op te stellen. Zolang je maar helder maakt wat je graag met de raad wilt bespreken. Het enige wat je dan nog nodig hebt. is 50 likes voor jouw punt.

Buurkracht.
Buurkracht zet in op de kracht die buren samen hebben. De kracht om de buurt mooier, beter, groener, veiliger of gezelliger te maken. Meer groen in de buurt, een opruimactie, een buurt-AED, zonnepanelen of een fijne ontmoetingsplek? Samen met buren krijg je het voor elkaar.
Buurkracht kan helpen mensen met initiatieven bij elkaar te brengen.
Maak er gebruik van, word enthousiast en bundel krachten!

Verrijk-je-wijk
Budget aanvragen voor je initiatief kan ook via Verrijk je Wijk. Kijk hier voor meer informatie.

Kunstloc en Buurtcultuurfonds
Heb jij een creatief plan om je buurt mooier, gezelliger of leefbaarder te maken? Check dan de flowchart om te zien wat je kansen zijn en hoe Kunstloc en het Buurtcultuurfonds daarbij kunnen helpen!

Dit platform
Als een initiatief bekend is bij de wijkraad kan het op dit platform worden gezet zodat andere buurtbewoners er ook meer over te weten komen. Dat gebeurde bijvoorbeeld recent nog bij de Minibieb in de Mr. Stormstraat.
De wijkraad hoort graag meer van u, zodat initiatieven ook hier geplaatst kunnen worden.

Tags :