Iedere woensdagochtend op Besterdplein: Mobiele Recyclestraat

Binnenkort komt de Mobiele Recyclestraat bij u in de buurt! Deze staat op verschillende plekken en tijdstippen binnen de gemeente. Hierdoor wordt het makkelijker om klein huishoudelijk afval weg te brengen wat niet thuishoort in uw duocontainer. Zo werken we samen aan een schone stad.

Wat is een Mobiele Recyclestraat?

Een Mobiele Recyclestraat is een op zonne-energie werkende inzamelcontainer die geschikt is voor het inzamelen van klein huishoudelijk afval. Het gaat om hoeveelheden die in een grote shoppertas passen. Voor de grotere hoeveelheden afval kunt u terecht bij de milieustraat.

Bij de Mobiele Recyclestraat kunt u terecht voor het wegbrengen van:

  • Kleine elektrische apparaten, zoals een kapotte föhn en laptop
  • Hard plastic / kunststof /PVC/CD-en DVD hoesjes
  • Hout (met uitzondering van laminaat)
  • Klein Chemisch Afval (KCA), zoals batterijen, medicijnen en verf(blikken en -kwasten)
  • Oliën en frituurvet
  • Metalen, zoals ijzerdraad
  • Papier/karton
  • Tempex/piepschuim

Kunt u hier dan ook uw kapotte bankstel, wasmachine of koelkast brengen? Nee, daar is de Mobiele Recyclestraat niet voor bedoeld. Deze spullen kunt u inleveren bij de milieustraat.

De Mobiele Recyclestraat staat op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur op het Besterdplein.

Voordelen van een Mobiele Recyclestraat

Door de Mobiele Recyclestraat in de wijk wordt het gemakkelijker om uw afval gesorteerd in te leveren. Het afval dat naar de Mobiele Recyclestraat en de milieustraat wordt gebracht, wordt gerecycled en gebruikt voor nieuwe producten. Door goed te sorteren, kunnen we meer recyclen. waardoor we minder grondstoffen gebruiken. Ook het drinkwater en de riolering hebben er baat bij. Nu verdwijnen verf, oliën en frituurvet nog wel eens in de gootsteen of in de rioolput, waar het uiteraard niet thuishoort. Recyclebaar afval mag gratis worden ingeleverd. Goed voor het milieu, goed voor de mens en goed voor de portemonnee.

Meer informatie

Kijk voor andere locaties en tijden en meer informatie over de Mobiele Recyclestraat op www.tilburg.nl/afval of in de gratis afvalwijzer-app.