Houd Theresia schoon!

Zoals José Smetsers en Tinie van Loon doen… Een prachtig initiatief dat wijkraad Theresia graag ondersteunt.

Op een herfstige maandagmiddag troffen we in de Oude Langestraat Tinie en José hard werkend aan met grijpers en plastic zakken vol met zwerfafval. Initiatiefnemer is José: ‘Sinds een paar weken ben ik bezig met het schoon houden van de directe omgeving in de buurt van mijn huis. Tinie sloot al snel aan, want die ergert zich ook aan de rommel die mensen zomaar op straat achterlaten…’

In een straal van zo’n 200 meter pakken de dames de buitenboel in dit wijkgedeelte van Theresia aan. ‘t’Is niet te geloven hoeveel zakken we op zo’n middag vullen. Vooral veel snack- en snoepverpakkingen, blikjes, enzovoorts.’ Gewapend met een grijper en gele zakkken -gratis door de gemeente ter beschikking gesteld- houden Tinie en José hun gedeelte van de stad schoon. ‘Een andere buur heeft zich inmiddels ook aangesloten bij ons en loopt ook regelmatig mee. Ik zit dan ook te denken aan een soort whatsapp-groep die zich hier wijkbreed mee bezig gaat houden’, aldus José die graag in contact komt met mensen die ook mee willen helpen.

Ondersteuning

De gemeente Tilburg ondersteunt dit soort activiteiten graag en faciliteert zoals gezegd de prikkers en de zakken. De zakken worden na melding via de ‘buitenbeter-app’ dezelfde middag nog opgehaald, volgens José.

De wijkraad gaat proberen dit initiatief mee uit te bouwen en zal dit via de de gemeente-contacten in gang gaan zetten komende weken. Wilt u vooraf al meer weten ? Kijk op Nederlandschoon of op de gemeente-site.