Heropening daklozenopvang Traverse op de Gasthuisring

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de renovatie van de locatie van SMO Traverse aan de Gasthuisring 37. Als omwonende informeren we u met deze brief over de verhuizing en ingebruikname in de week van 2 – 8 augustus. Op dinsdag 3 augustus a.s. starten namelijk vanaf 8:00 uur in de ochtend de verhuiswerkzaamheden. Vanaf dinsdag 3 augustus is het pand ook weer geopend voor opvang. Verhuisbedrijf de Bresser verzorgt de verhuizing.

Opvang en begeleiding

Traverse biedt op de Gasthuisring opvang en begeleiding voor dak- en thuislozen en beschermd wonen plekken voor cliënten die langer ondersteuning nodig hebben. Op de Gasthuisring vindt geen crisisopvang meer plaats. Die is sinds het voorjaar van 2020 verhuisd naar de Reitse Hoevenstraat.

Klaar voor de toekomst

De inrichting van het pand aan de Gasthuisring is gemoderniseerd. De slaapzalen hebben plaatsgemaakt voor 1- en 2-persoonskamer voor de nacht. Zo is er meer privacy en ervaren cliënten meer rust. Dat draagt bij aan herstel en zelfredzaamheid voor de toekomst. De gebruikersruimte is net als voorheen ingericht voor veilig en hygiënisch drugsgebruik onder toezicht. Naast de kamers voor de nacht zijn er ook gemeenschappelijke ruimtes voor overdag en werkplekken voor personeel van Traverse.

Open dag en kennismaken buren

Zodra de coronamaatregelen het toelaten organiseert Traverse een openingsactiviteit waar u als buurtbewoner van harte welkom bent om te komen kijken en kennismaken.

Contact

Voor meer algemene informatie over de diensten van Traverse belt u van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur naar 013 – 205 51 00. Stuur een e-mail naar algemeen@smo-traverse.nl of kijk op de website www.smo-traverse.nl.

Voor direct contact met de locatie Gasthuisring belt u vanaf 3 augustus naar 013 – 542 50 28. De openingstijden zijn van 7.30 tot 22.30. Er is dag en nacht personeel van Traverse aanwezig. Heeft u nog andere vragen, dan kunt u terecht bij Elleke Schoenmakers van de gemeente Tilburg via elleke.schoenmakers@tilburg.nl of via telefoonnummer 013-5428654.

Tags :