Gratis juridisch spreekuur in bibliotheek LocHal

Iedereen met een juridische vraag kan vanaf nu terecht in de Bibliotheek LocHal voor het gratis juridisch spreekuur ‘Rechtwijzer’. De studenten van de Juridische Hogeschool Avans & Fontys staan klaar om te helpen met advies en informatie.

Tijdens de wekelijkse spreekuren is iedereen welkom met vragen over uiteenlopende onderwerpen. Het kan bijvoorbeeld gaan over scheiden, het aanvechten van een beslissing van de gemeente over een uitkering of over een conflict op het werk.

Het gratis juridisch inloopspreekuur ‘Rechtwijzer’ in de Bibliotheek LocHal is iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur bij het informatiepunt op de begane grond.

Samenwerking
Het gratis juridisch spreekuur is een initiatief van de Bibliotheek Midden-Brabant, gemeente Tilburg, Rechtswinkel Tilburg, Juridische Hogeschool Avans & Fontys, het Juridisch Loket en de Raad voor Rechtsbijstand. Deze partijen werken samen om mensen met juridische vragen op weg te helpen.

Rechtwijzer geeft informatie en wijst de weg
Naast het spreekuur biedt ook de website www.rechtwijzer.nl informatie en wijst de weg bij de meest voorkomende onderwerpen: uit elkaar gaan, werk, schulden, overheid, wonen en consumenten.