Een nieuw gezicht voor de LocHal aan de Burgemeester Brokxlaan

Beste Bewoners van de Theresiawijk. De LocHal is geopend! En wat is ze mooi geworden.

De laatste paar maanden ben ik (Pien den Hollander) bezig geweest met een ontwerp, dat haar aan de noordzijde nóg een stukje mooier zal maken. Er is me door de gebruikers van de LocHal (Bibliotheek Midden-Brabant, Seats2meet en Kunstloc) gevraagd een bijzondere entree te ontwerpen die in zijn vormgeving gastvrijheid uitstraalt en de bezoeker welkom heet in een gebouw waar ontmoeting centraal staat.

Het ontwerp is geïnspireerd op beelden uit de archieven. De locomotieven waar vroeger aan gesleuteld werd, werden voor onderhoud opgehesen door de grote kranen die er nog altijd hangen. Dit beeld van zwevend staal komt terug in het ontwerp. Er zal een nieuwe kraan geïnstalleerd worden in de hal van de noordentree. Daaraan zal een plaat staal hangen die ‘s nachts de afsluiting vormt en overdag open gaat, de ruimte in beweegt en een halve draai maakt. Deze beweging duurt de hele dag en is daarmee nauwelijks zichtbaar. De deur is dus in vormgeving industrieel en ruig, maar in beweging juist heel subtiel.

Omdat de LocHal een plek is die veel Tilburgers nauw aan het hart ligt, leek het me mooi om het laatste stukje financiering dat nodig is om de deur te kunnen realiseren te verzamelen middels een crowdfunding. Door te doneren steunt u niet alleen het project, maar adopteert u ook een stukje deur. Zo zal de deur straks een object zijn dat een beetje van u allemaal is en dat u samen mogelijk gemaakt heeft!

Bekijk het project hier en adopteer een stukje deur!

Heel erg bedankt voor uw tijd en ik hoop dat u net zo enthousiast bent als ik!