De Lindehoeve

Tilburg heeft er een bijzondere woongemeenschap bij voor ouderen.
Lindehoeve biedt in een voormalige boerderij aan de Oude Langstraat ruimte aan tien wooneenheden, waarvan zeven woningen levensloopbestendig zijn.
Lees hier het meest recente artikel van 3 juli 2020 in het Brabants Dagblad of bekijk dit filmpje.
 
 
Het cpo-project is begeleid door KilimanjaroWonen. Dat realiseerde in Eindhoven en Den Bosch al vergelijkbare projecten. ,,De kopers hebben een zelfstandige woning, maar spreken af elkaar als goede buur meer dan gemiddeld zorg te bieden”, zegt Magdaleen Kroese, bestuurslid van Kilimanjaro en architect. De basisgedachte achter het project is het creëren van een veilige en zorgzame woonomgeving voor de bewoners waarbij goed nabuurschap voorop staat. De boerderij is een gemeentelijk moment en was tot eind vorige eeuw als boerderij in gebruik.
 
In februari 2020 zijn alle woningen opgeleverd.
In het voorjaar van 2020 is er bestraat en is de tuin aangelegd.
Op enig moment zal er een open dag of iets dergelijks georganiseerd worden voor de buurt en andere belangstellenden.
Hierover verneemt u later meer.
 
Meer informatie over het project vindt u op deze website. Hier staan ook de bouwtekeningen.
De vorderingen van de bouw vindt u in de  blog van dit project.

 

 

Op donderdag 26 september 2019 heeft Burgemeester Theo Weterings een beeld  onthuld dat de herbouw en restauratie van de boerderij markeert.

De Lindehoeve is een van de weinig overgebleven stadsboerderijen in Tilburg en is gebouwd in 1907 onder architectuur van Jos Donders. Een groep enthousiaste eigenaren heeft het monumentale complex gerestaureerd en realiseerde op het terrein tien woningen waarvan er negen levensloopbestendig zijn. De Lindehoeve is een uitstekend voorbeeld hoe mensen zelf het heft in handen kunnen nemen om wonen voor nu en later vorm te geven. Joke Muijsers, een van de toekomstige bewoners, heeft een bronzen beeld gemaakt dat de burgemeester heeft onthuld en dat symbool staat voor de nieuwe woonfunctie van de boerderij.

april 2021: De Lindehoeve is een van de drie kansmakers voor de Brabantse Stijlprijs 2021.
Door de corona maatregelen heeft de jury pas in december de winnaar bekend gemaakt. Helaas is de Lindehoeve niet als winnaar uit de bus gekomen.