Burendag Gouverneur Borretstraat 2019

Bijdrage door wijkbewoners zelf aangeleverd:

Op zaterdag 28 september 2019 vierden wij onze 11e burendag.

Zoals altijd beginnen we in juni/juli met de voorbereidingen. Thema, ideeën uitwerken en taken verdelen. Het groepje buren van de organisatie is sinds jaar en dag dezelfde groep. We vinden het leuk om te doen en vooral om de dag te doen slagen.

Dit jaar werd het thema “Duurzaam Buurzaam” en bedachten we activiteiten die duurzaam zijn.

Om 14.00 zijn we gestart met Koffie/thee en eigen gemaakte taart en cake. Het springkussen dat we hadden gehuurd stond al weer klaar voor de kinderen en de zon liet zich mooi zien.

Vanaf 15.00 waren er twee activiteiten:

  • Rolf “Van Pet naar Pret” kwam met een fiets naar onze straat. Zijn spinningfiets is op een dusdanige manier aangepast dat je petflesjes kunt versnipperen. Van al die snippers maakt hij momenteel lampenkappen voor een grote kroonluchter in de Lochal. We hebben over de hele middag en avond 3,5 kilo plasticsnippers gesnipperd. Daarvoor hebben we ruim 100 kilometer moeten fietsen, en 1541 calorieën verbrand ?
  • Ook kwamen de heren van TilburgsAns met de nieuwe pictogrammen. Van te voren had elk huishouden een pictogram uitgekozen. Die hebben wij op onze mooi schoongemaakte kliko’s geplakt en nu doen wij ook mee aan de Kaaibandexpositie in onze wijk.

Daarna hebben wij met elkaar  gegeten. Dit werd mede mogelijk gemaakt vanuit Verrijk je Wijk-subsidie die door de Wijkraad wordt toegekend. Dank je wel Wijkraad!

In de avond was er een klein kampvuur, een bingo met duurzame cadeaus. dit waren artikelen waar het ene huishouden van af wil en waarmee een ander mogelijk heel blij is.

Rond middernacht sloten we de geweldig leuke dag af. Op naar jaargang 12!