Blauwe Maan breidt uit

Seksueel misbruik(t)? Je staat niet alleen!

Het gaat goed met Blauwe Maan, hulp na onvrijwillige seks en misbruik. Met een forse uitbreiding van haar werkgebied in de regio, start tevens een zoektocht naar meer (ervaringsdeskundige) vrijwilligers. Bovendien is Blauwe Maan komende zondag te zien in het programma Lifestyle Experience bij RTL4.

Uitbreiding in Hart van Brabant

Blauwe Maan biedt al ruim 27 jaar gratis hulpverlening na seksueel misbruik in de gemeente Tilburg. Sinds kort kunnen ook slachtoffers (m/v) uit Dongen, Heusden, Gilze & Rijen, Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk er terecht. Ellen Roskes, directeur Blauwe Maan: “Mede dankzij #MeToo is er een beweging in gang gezet, die niet meer te stoppen is. Wij zien daardoor meer aanmeldingen. Veel mensen komen jaren nadat het misbruik heeft plaatsgevonden – meestal in de kindertijd – en hebben vaak een lange zoektocht afgelegd, voor ze bij ons de juiste hulp vonden. Want gespecialiseerde hulp na de zeer ingrijpende ervaring van seksueel misbruik of onvrijwillige seks, is op veel plekken in ons land onvoldoende beschikbaar, ook in Midden-Brabant. We zijn daarom blij dat Blauwe Maan, dankzij subsidie van diverse gemeenten, haar dienstverlening heeft mogen uitbreiden naar álle regiogemeenten.”

Lifestyle Experience

Dat Blauwe Maan op de goede weg is, lijkt ook buiten de regio op te vallen. Op zondag 2 september is Blauwe Maan te zien in ‘Lifestyle Experience’ om 14.30 uur op RTL4 (herhaling: zaterdag 8  september om 15:30 uur op RTL 5). In de uitzending onder meer een gesprek met een hulpverlener en met een cliënt.

Vrijwilligers gezocht

Blauwe Maan zoekt vrijwilligers/ervaringsdeskundigen (m/v) voor de hulpverlening. Wil jij iets kunnen betekenen voor mensen die te maken hebben (gehad) met onvrijwillige seks of seksueel misbruik? Neem dan contact op met Blauwe Maan via info@blauwemaan.nl of T 013 – 584 16 94.

Zie voor meer informatie www.blauwemaan.nl.

Tags :