Bezoek burgemeester en/of wethouders

Regelmatig komen burgemeester en/of wethouders en andere vertegenwoordigers, onder andere de wijkregisseurs, vanuit de gemeente op bezoek in de wijk.
Hieronder een aantal verslagen en fotoreportages van de laatste bezoeken.

juni 2020: Verbindend, toekomstgericht en innovatief. Typerende woorden voor wijkschouw Theresia 2020. Trots kijkt de wijkraad terug op een geslaagde dialoog tussen wijkpartners, wijkbewoners, wijkraadsleden en vertegenwoordigers van de gemeente, waaronder wijkwethouder Esmah Lallah en burgemeester Theo Weterings.

Gastheren Abdelkader Barkane en Khalid Elkouazi zorgden voor een warm welkom in de prachtige El-Feth moskee in de Stedekestraat. Het einde van de bouw is in zicht. In de toekomst wil het moskeebestuur een maatschappelijk relevante positie in de wijk vervullen. Een prachtige ambitie, maar first things first, want prioriteit op dit moment is het vinden van financiering voor de afronding. Gezien de resultaten die reeds zijn geboekt, komt het met die laatste loodjes ongetwijfeld goed. De wederzijdse bereidheid tot samenwerken is benadrukt en wordt vervolgd!

Carina Kruijsse, bestuurder van SMO Traverse, zorgde voor een hartelijk ontvangst bij Traverse aan de Gasthuisring. Al zo’n 15 jaar werken medewerkers van Traverse, bewoners uit postcodegebied 5041, politie, gemeente, wijkraad Theresia en andere instellingen samen om overlast in de buurt te beperken: Platform5041. De cliënten van de locaties aan de Gasthuisring en het Wilhelminapark maken deel uit van de wijk. Als goede buren is het belangrijk om elkaar te kennen, begrijpen en dromen te delen. Het was een inspirerend en mooi moment, waarbij de focus niet lag op veiligheid en beheersing, maar juist op de toekomst en verbinding met elkaar. De ambitie is uitgesproken om Platform5041 te laten uitgroeien tot paradepaardje van sociale innovatie en daar meer partners bij te betrekken.

Deze diashow vereist JavaScript.

april/mei 2019: Wijkwethouder van Theresia, Esmah Lahlah, ontving op een aantal dinsdagmiddagen wijkbewoners in MFA Het Spoor. Diverse wijkbewoners hebben daar dan ook gretig gebruik van gemaakt. Alhoewel de wethouder het druk had met noteren, hetgeen men te vragen en melden had, vond ze toch tijd om de bezoekers te verwennen met echt lekker ‘Thuis in Theresia gebak’ dat door wijkraad Theresia bij deze gelegenheid gesponsord was.

Deze diashow vereist JavaScript.


mei 2018:
Burgemeester Theo Weterings heeft een bezoekje gebracht aan de wijk Theresia. Het startte met een info-half-uurtje verzorgd door wijkraad Theresia. Hier werden de actuele initiatieven uit de wijk nog eens gepitched. Daarna ging de burgervader de wijk in. Een impressie in beelden.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Tags :