Belangrijke links in Wijk Theresia

Wijkraad Theresia informatie

Op deze pagina treft u links naar interessante websites die betrekking hebben op onze wijk. Heeft u een tip voor een website die volgens u niet mag ontbreken? Laat het ons weten en stuur een mail naar info@wijktheresia.nl

Overlast van de Spoorzone
De Spoorzone is een levendig gebied waar steeds meer activiteiten en evenementen plaatsvinden. Ervaart u overlast? Meld dit bij de gemeente:
Ervaart u geluidsoverlast van de horeca of bij grote evenementen? 013 2060500
Voor overige klachten kunt u een melding maken via deze website, de BuitenBeter app of via telefoonnummer 14013.

Belangengroep Spoorzone Theresia (BST)
www.spoorzonetheresia.nl

Centraal meldpunt Gemeente Tilburg
Verlichting in uw straat kapot? Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Een omgewaaide boom? Andere meldingen of tips over uw buurt?
Geef het door aan het Centraal Meldpunt van de gemeente! U kunt ook het telefoonnummer 14 013 bellen. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8 uur tot 18 uur.
Onze ervaring is dat er op meldingen snel en adequaat wordt gereageerd door de gemeente. Geven zij echter in uw geval ‘geen gehoor’? Dan zijn wij hiervan natuurlijk graag op de hoogte! U kunt dit bij ons melden door een mail te sturen naar info@wijktheresia.nl

Openbare werken Tilburg
De gemeente Tilburg is verantwoordelijk voor een schone, veilige, functionele en aantrekkelijke leefomgeving. De projecten die op deze site staan, worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente Tilburg en zorgen dat de leefbaarheid in Tilburg wordt verbeterd.
http://openbarewerken.tilburg.nl/

Politie Midden- en West-Brabant, wijkagenten Theresia
De wijkagenten van Theresia zijn Pieter Dingemans, Sirid Nuy en Igor Duijneveld. Zij zijn veel (met de auto of fiets) in de wijk te vinden. Zo signaleren zij veel, maar zij willen graag ook gevoed worden door mensen uit de buurt. Ziet u bijvoorbeeld verdachte personen die zich vreemd gedragen op straat, kijkend in brandgangen of in auto’s: neem een signalement op en meld dit onmiddellijk bij de politie. Ziet u verdachte personen in een auto, noteer dan het kenteken. Melden kan via 0900 8844 of via het emailadres van het team: wijkagenten-lovenbesterdtheresia@mw-brabant.politie.nl. Indien u zich onveilig voelt, schroom dan niet om 112 te bellen.

Basisschool De Stappen
www.bsdestappen.nl

Basisschool Tiliander (werkend vanuit antroposofie)
www.tiliander.nl

 

Buurtlink
Op www.buurtlink.nl vindt u allerlei informatie over de wijk. Kijk hier voor meer informatie.

Lijst monumentale bomen
De gemeente Tilburg heeft een Gemeentelijke Lijst Monumentale Bomen(GLMB) waarop alle particuliere en gemeentelijke monumentale bomen staan. Voor de bomen die op deze lijst staan, wordt geen vergunning verleend om ze te kappen

 

ContourDe Twern
www.contourdetwern.nl

ContourDeTwern – Activiteiten in Het Spoor: klik hier

Cultuur
In en om de wijk Theresia bevinden zich diverse nationaal en internationaal bekende musea.
Bijvoorbeeld De Pont, het Textielmuseum en Park 013.
Klik hier voor meer informatie Museum De Pont
Klik hier voor meer informatie Het Textielmuseum
Klik hier voor meer informatie Park013

Huisarts
Aan de Besterdring 19 is medio juni 2020 een nieuwe huisartsenpraktijk geopend.
Het is een zgn ‘nul-praktijk’ die start zonder patiënten. U kunt een verzoek tot inschrijving achterlaten op de website van de praktijk. Lees hier het artikel in het Brabants Dagblad.

Volg alle ontwikkelingen over de Spoorzone
www.spoorzone013.nl

Kinderopvang Spoorzone
Kinderdagverblijf kindercreche Spoorzone ligt aan de Burgemeester Brokxlaan op de begane grond van Woon- en Zorg centrum Zwijssen. Kijk hier voor meer informatie.

Kinderdagverblijf NulVier
www.nulvier.nl
Kinderopvang en BSO in MFA Het Spoor

Sterre kinderopvang
De Stichting heeft verschillende locaties, waaronder Kinderdagverblijf Willemijntje aan het Wilhelminapark.
http://www.sterrekinderopvang.nl/willemijntje

Burgerinitiatieven:

Kunstmaan
Kunstmaan initieert en organiseert sinds 1991 (aanvankelijk onder de naam stichting kunst mondiaal) tijdelijke kunstprojecten in de openbare ruimte.
Halte Kunstmaan: Stedekestraat 72 , Tilburg

Maria Gorettipark
Het Maria Gorettipark is een kinderboerderij en buurtpark in 1. Een geweldige plek om met de kinderen een ochtend of middag in door te brengen. Ze kunnen er fijn spelen in de zandbak of op de skelters en allerlei leuke dieren bewonderen.

Stichting Stadstuin Theresia
Het pand van de voormalige Basisschool De Stappen is de afgelopen jaren verbouwd. Er zijn woningen gerealiseerd en een stadstuin. Er vindt een groot aantal activiteiten plaats. Meer informatie op www.stadstuintheresia.nl 

Superstedeke
Het pand Superstedeke is de thuisbasis van verschillende kunstenaars, grafisch ontwerpers en kunstinitiatieven.

Wijkraad Loven Besterd

Loven-Besterd heeft een wijkbestuur, dat bestaat uit 8 leden en een adviseur. Het wijkbestuur maakt zich sterk voor de leefbaarheid in Loven en Besterd en wil hierbij vooral goed luisteren naar de wijkbewoners. Bezoek hun website op www.loven-besterd.nl.

Tilburg op de Kaart
Op de website Tilburg op de Kaart komt allerlei informatie samen van het Regionaal Archief Tilburg en van externe bronnen zoals van Rijksmonumenten. Neem een duik in de tijd en kom meer te weten over je buurt!

VVV Tilburg Evenementenkalender
www.vvvtilburg.nl/pagina/57/evenementen.aspx

Wijknetwerk
VGZ en de gemeente Tilburg startten begin 2014 ‘wijknetwerken’. Kijk hier voor meer informatie.

Wijkwethouder
Esmah Lahlah is (sinds juni 2018) wijkwethouder van de wijk Theresia. Meer over haar weten? Klik hier.

Tags :