Afvalinzameling binnenstad en Spoorzone

Digitale informatieavond dinsdag 20 juli 2021 van 19.00 tot 20.00 uur

De binnenstad en Spoorzone van Tilburg zijn levendige plekken om te wonen, werken en recreëren. Winkels, restaurants, cafés en terrassen zijn binnen handbereik. Het is een plek waar veel mensen samenkomen. De gemeente wil er voor zorgen dat het ook een fijne en leefbare plek blijft. Een andere manier van afvalinzameling, ondergrondse afvalinzameling, kan hieraan bijdragen. De gemeenteraad heeft opdracht gegeven om een andere manier van afval inzamelen verder uit te werken. Hier willen we u graag over informeren.

Wat betekent een andere manier van afval inzamelen?

Bij ondergrondse afvalinzameling staan er op een vaste plek in de wijk containers waarvan alleen het gedeelte waar u uw afval in gooit bovengronds en zichtbaar is (zie foto achterkant brief). De rest van de container is ingegraven. Er wordt dan geen gebruik meer gemaakt van duo-containers en verzamelcontainers in appartementencomplexen. Op een aantal plekken in Tilburg maken we al gebruik van deze ondergrondse afvalcontainers.

Door over te gaan op ondergrondse afvalinzameling ontstaat er meer ruimte op straat, minder vrachtverkeer en hierdoor een schonere lucht in de binnenstad en de Spoorzone. Ondergrondse inzameling van huishoudelijk afval heeft als voordeel dat er geen duo-containers meer op straat staan op de inzameldag. Als u een tuin heeft, geeft het u hier ook meer ruimte , omdat er geen duo-containers meer staan. Ook in de flats en appartementen komt meer ruimte omdat daar geen containerruimte meer nodig is. Daarnaast rijden afvalwagens minder vaak door de stad wat dus zorgt voor meer rust en een schonere lucht. Samen zorgen we zo voor een leefbare binnenstad.

Informatieavond

De gemeente nodigt u uit voor een digitale informatieavond op:

Dinsdag 20 juli 2021

van 19.00 uur tot ongeveer 20.00 uur

Locatie: Digitaal ( via MS Teams)

Tijdens deze avond vertellen we graag uitgebreider waarom we over willen gaan op een andere manier van afval inzamelen in de binnenstad en Spoorzone en wat ondergrondse afvalinzameling precies betekent. Ook lichten we het proces van besluitvorming toe en is er gelegenheid om vragen te stellen.

Ben erbij!

U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst door een mail te sturen naar laura.klomp@tilburg.nl Nadat u zich heeft aangemeld, ontvangt u de link voor de bijeenkomst en uitleg hoe u via MS Teams kunt deelnemen.

Meer informatie

Hebt u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Laura Klomp van de gemeente. Zij is tijdens werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 06 50 17 98 73 en per e- mail laura.klomp@tilburg.nl.

Tags :