Thema avond Muurreclames

Het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) organiseert in samenwerking met gemeente Tilburg op donderdag 6 juni om 19.45 uur een thema-avond over ‘Muurreclames in Tilburg’. Inloop vanaf 19.30 uur.

De bijzondere tekens uit ons verleden zoals historische muurreclames op panden in de stad staan weer in de belangstelling. Soms zijn ze door de tijd wat vervaagd. In diverse steden worden dit soort oude reclames hersteld. Ook in Tilburg groeit de aandacht hiervoor. Reden voor wethouder Mario Jacobs om voor restauratie subsidie beschikbaar te stellen.

Op 6 juni laten we je in het Tijdlab in de LocHal kennismaken met deze materie. Cees van Raak laat zien wat er nog aan muurreclames is in Tilburg, Bianca Hagenbeek deelt haar eigen ervaringen met muurreclames, Wendy Schoenaker toont hoe muurreclames kunnen worden gerestaureerd en Fontys ArtCoDe laat je ‘anders kijken’. Na afloop is er gelegenheid tot overleg over subsidiëring of restauratie van muurreclames.

De toegang tot deze avond is gratis. Graag vooraf aanmelden via TijdLab@bibliotheekmb.nl.

Deze avond maakt onderdeel uit van het programma Stadgezichten in beeld en taal’. Dit programma wordt georganiseerd door het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) in samenwerking met partners van Erfgoed Tilburg.

Category :
Tags :