4e van de Zes Zalige Zomerfilms: LOVING VINCENT

Wanneer:
5 juli 2019 @ 19:15 – 20:15
2019-07-05T19:15:00+02:00
2019-07-05T20:15:00+02:00
Waar:
MFA HET SPOOR

De vrijwilligers van filmclub Het Spoor hebben weer een programma gemaakt voor dit seizoen. Net als vorig jaar zijn er kaarten verkrijgbaar bij de balie van MFA Het Spoor aan de Schaepmanstraat in de voorverkoop of op de filmavond zelf aan de kassa. Ook de prijs is hetzelfde gebleven namelijk 4,- euro, inclusief een hapje en een drankje. De zaal is open om 19.15 uur, de film start om 19.30 uur. Tot ziens op de zomerfilmavonden!

LOVING VINCENT is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.

Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen.

De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.

In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven. LOVING VINCENT won al meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival. Met Helen McCrory (THE QUEEN) en Saoirse Ronan (BROOKLYN).

Regie: Dorota Kobiela en Hugh Welchman. Cast: Douglas Booth (Armand Roulin), Jerome Flynn (Dokter Gachet), Robert Gulaczyk Vincent van Gogh), Helen McCrory (Louise Chevallier), Chris O’Dowd (postbode Roulin), Saourse Ronan (Marguerite Gachet), Aidan Turner (bootsman), e.a. Speelduur: 94 minuten. Jaar: 2017

https://www.youtube.com/watch?v=v5c_FPj1qCk

 

Category :
Tags :