3e van de Zes Zalige Zomerfilms: TRUMAN

Wanneer:
7 juni 2019 @ 19:15 – 20:15
2019-06-07T19:15:00+02:00
2019-06-07T20:15:00+02:00
Waar:
mfa het spoor

De vrijwilligers van filmclub Het Spoor hebben weer een programma gemaakt voor dit seizoen. Net als vorig jaar zijn er kaarten verkrijgbaar bij de balie van MFA Het Spoor aan de Schaepmanstraat in de voorverkoop of op de filmavond zelf aan de kassa. Ook de prijs is hetzelfde gebleven namelijk 4,- euro, inclusief een hapje en een drankje. De zaal is open om 19.15 uur, de film start om 19.30 uur. Tot ziens op de zomerfilmavonden!

Wanneer Julián na acht jaar onverwacht bezoek krijgt van zijn beste vriend Tomás, herleven de twee vrienden – vergezeld door Juliáns trouwe hond Truman – oude tijden. Deze ontmoeting is niet alleen een reünie, maar ook een afscheid tussen beide vrienden omdat Julián heeft besloten zich niet meer te laten behandelen voor zijn terminale kanker. Ondertussen moet Julian afscheid nemen van zijn hond en gaan beide vrienden op zoek naar een nieuw thuis voor Truman. De mannen beleven vier onvergetelijke dagen op diverse steden, waaronder Amsterdam.

Dit intieme en humoristische portret met Ricardo Darín (El secreto de sus ojos) en Javier Cámara (Sex and Lucia, Hable con ella) in de hoofdrol, vertelt het verhaal van een vriendschap tussen twee verschillende karakters en de moed die nodig is om de dood te accepteren. TRUMAN werd bekroond met vijf Goya awards, onder andere voor Beste Film en Beste Regisseur.

Regie: Cesc Gay. Cast: Ricardo Darin (Julián), Javier Cámara (Tomás Dolores), Dolores Fonzi (Paula) e.a. Speelduur: 108 minuten. Jaar: 2015

https://www.youtube.com/watch?v=2EwushkxjN0

 

Category :
Tags :