17-12-2017: kerstfilm La La Land

Zeven Zalige Zomerfilms organiseert een kerstfilm.

Al vier seizoenen lang organiseert een enthousiast groepje vrijwilligers in wijkcentrum Het Spoor iedere zomer een reeks van zes films op de vrijdagavond onder de titel Zes Zalige Zomerfilms. Iedere filmavond proberen zij er weer een klein feestje van te maken met een gratis consumptie en een hapje. Vaste bezoekers weten inmiddels ook dat op iedere filmavond twee gratis filmkaartjes worden verloot. Vorig jaar werd een extra filmavond bedacht in december. Dit beviel zo goed dat besloten werd om ook dit jaar een kerstfilm te organiseren op zondag 17 december om 14.00 uur. Dit keer met zelfgemaakte glühwein en hapjes.

In het nieuwe seizoen krijgen de filmavonden een nieuwe titel: voor het eerst draaien er zeven films in plaats van zes. Dit omdat de filmclub er zoveel plezier in heeft om de gezellige avonden te organiseren. Mensen kunnen elkaar ontmoeten en samen genieten van een mooie film. Dus voortaan vindt u de filmavonden onder de titel Zeven Zalige Zomerfilms op de vertrouwde plek in MFA Het Spoor. De prijs blijft ongewijzigd: €4,-

Zondag 17 december – La La Land

La La Land is een Amerikaanse romantische dramedy-musicalfilm uit 2016, geschreven en geregisseerd door Damien Chazelle. De film ging op 31 augustus in première op het filmfestival van Venetië. De film behaalde een recordaantal Oscarnominaties. In totaal ontving de film 14 nominaties, evenveel als All About Eve (1950) en Titanic (1997). Daarmee is de film gedeeld recordhouder. Zes Oscars werden gewonnen.

Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. 
Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood?

https://www.youtube.com/watch?v=lu4RHvouJH8&t=53s